Fem una crida a favor que hi hagi més civisme

La crema de containers, pintades, o les defecacions d’animals al carrer, suposen una despesa inacceptable per a les arques municipals
Els socialistes de Sant Cugat alerten que és inacceptable seguir assumint les despeses de diner públic, sobrevingudes per accions d’incivisme. Els darrers containers cremats a la via pública aquesta setmana, afegit a les pintades incontrolades de graffitis en nombrosos punts de la ciutat, conjuntament amb les defecacions i orins d’animals domèstics damunt les voreres, i en parcs i zones verdes, són un un clar exemple que la Ciutat no està avançant en matèria de civisme.

Pels socialistes també és important i necessari que hi hagi un acord definitiu del Pacte per la Nit, per tal de trobar l’equilibri entre l’ocupació de terrasses, el soroll nocturn que provoquen i el descans veïnal dels sectors on hi ha terrasses d’establiments comercials.

El portaveu socialista, Pere Soler, fa una crida a l’equip de govern a no abaixar tant els braços i a millorar els resultats en polítiques de “bona ciutadania”. Per Soler, que en el passat ple de juny ja va preguntar perquè no hi ha agents cívics al carrer, cal “que s’intensifiquin les accions a peu de carrer, tan les preventives com les sancionadores, especialment per aquelles persones que es dediquen a maltractar el mobiliari urbà, a cremar contenidors, o embrutar la via pública, i per tant s’ha de donar instruccions precisses a la policia local i posar agents cívics al carrer a reforçar aquestes tasques”.

El PSC també lamenta “l’incivisme ideològic” que han mostrat alguns, que en aquesta campanya electoral s’han dedicat a trinxar pancartes i cartelleria d’alguns partits. Per Pere Soler, “no són maneres de practicar la bona convivència si d’entrada ja no s’accepten els valors de la democràcia, inclosos els de la diversitat de pensament”

Segons el portaveu socialista, cal insistir en l’educació cívica i en seguir fent pedagogia, per tal que “algun dia poguem arribar a tenir un nivell excel·lent de civisme, i a Sant Cugat ens en poguem sentir orgullosos”.

No hay comentarios: