Civisme en els carrers


Pels carrers de Sant Cugat conviuen moltes persones, entre elles hi ha els vianants, els usuaris de vehicle propi, l'autobús urbà, els camions de la neteja, etc.

És cert que els carrers més cèntrics són els que pateixen un increment de trànsit de vehicles i persones que en no zones més residencials. Tot això provoca que hi hagi queixes dels mateixos veïns afectats. Les queixes que estem més acostumats a sentir són per temes d'horari dels camions de la neteja, problemes de convivència entre ciclistes i vianants, i cotxes mal estacionats en voreres o pas de zebra.

Aquests són uns quants dels problemes que ens trobem en els carrers, és clar que també hi ha desperfectes en voreres o a la mateixa calçada. Davant d'aquestes situacions cal fer-ho saber en els serveis de l'ajuntament perquè donin resposta. És important una bona coordinació entre els tècnics de l'Ajuntament i els agents de la Policia Local, per vetllar d'un bon ús dels nostres carrers.

A vegades hi ha situacions molt peculiars quan cotxes mal estacionats impedeixen la circulació de l'autobús urbà i inclús no els permet estacionar en la parada corresponent. Per sort situacions com aquestes no són molt freqüents, cal recordar que el transport públic té preferència.

Som molts els que fem vida en els carrers, però crec que és important destacar el treball que es fa des de la brigada municipal, així com els agents de la Policia Local i Mossos d'Esquadra que vigilen i ens garanteixen la seguretat. Per tant, hi ha moltes persones implicades, però l'única manera de garantir un millor funcionament dels carrers és ser una mica més responsables i cívics nosaltres mateixos.

No hay comentarios: