La Sala Polivalent i la seva història

En les últimes setmanes ens hem assabentat que tira endavant el projecte de la sala polivalent que es farà on actualment hi ha les sales de cinema de Cinesa. Des de la Joventut Socialista de Sant Cugat del Vallès (JSC) ens felicitem per la iniciativa del govern de la ciutat de crear nous espais pel jovent, però caldria recordar que ja fa quinze anys que la JSC reivindica aquesta sala i els bucs d'assaigs amb una gestió 100% pública.

La història de la Sala Polivalent ve de lluny. Encara recordo la jugada que l'Ajuntament va fer fa uns anys amb la famosa Sala Hoboken, que era l'espai on s'havia d'ubicar la Sala Polivalent. Primer es va dir que faria les funcions de sala polivalent pels grups de música, però finalment es va portar a terme la seva concessió i és a dia d'avui una discoteca en règim de lloguer.

Davant els esdeveniments dels últims anys, volem mostrar un seguit de preocupacions i ens agradaria puntualitzar el següent:


Primer. Dubtem de la forma com s'ha de gestionar aquest nou espai, ja que totes les entitats hi han de tenir el mateix accés. És obvi que una entitat no s'hauria d'apropiar ni gestionar íntegrament una sala que ha de ser de tothom. No volem que sigui un espai restringit de les entitats sinó a tot el jovent, estigui associat o no.

Segon. No volem que la gestió de l'espai es faci mitjançant una subcontractació i demostri mancances com passa en altres espais culturals de la nostra ciutat. Creiem que s'ha de gestionar des del servei de Cultura de l'Ajuntament.

Tercer. També esperem que no sigui l'única acció en matèria de joventut per part de l'Ajuntament, ja que la Sala Polivalent ha de ser el primer pas per crear nous espais culturals pel jovent de Sant Cugat. 

D'ençà que el casal de joves de Torreblanca va passar a ser no un casal de joves sinó un casal cultural, el centre de la ciutat no disposa d'espais juvenils públics suficients.

Per part de l'equip de govern, esperem que aquesta vegada sigui la definitiva i que posi fil a l'agulla a la Sala Polivalent i altres espais d'oci, posant en valor la seva gestió pública.

No hay comentarios: