Ocupem-nos de Sant Cugat


Som dels que no ens resignem quan les coses van mal dades, els i les socialistes som dels que lluitem davant les injustícies, i ho fem des d'un pragmatisme absolut sense renunciar a la nostra voluntat de transformar el món. No utilitzem la violència, ni física, ni verbal, no fem pintades i respectem les normes que entre tots ens imposem, i si no ens agraden no ens les saltem. Utilitzem la paraula, la raó el seny, negociem i consensuem per aconseguir allò que volem, i si en un primer intent no ho aconseguim, persistim i intentem seduir l'adversari i cedim si fa falta, encara que sigui per avançar un pas, potser de vegades més lent del que desitjaríem, però allò que fem amb solidesa i que costi retrocedir.


Hem demostrat que teníem ganes de fer progressar Espanya, que estem preocupats pel bloqueig de Catalunya i que estem desencisats de la paràlisi de la nostra ciutat i del 'bucle' de determinats temes encallats a la nostra ciutat i que no ens en sortim. La negativa del vot independentista d'ERC i JuntsxCatalunya (o PDeCAT) ha suposat l'enterrament dels Pressupostos de l'Estat i la convocatòria d'Eleccions Generals un mes abans de les Municipals i Europees. Voldran justificar-ho, qui a trencat el diàleg 'amb condicions' no ha estat Pedro Sánchez. No hi ha lògica de donar suport a una moció de censura i després fer caure el govern dialogant socialista i 'castigar' a la ciutadania sense proposar cap solució legal per a Catalunya. I ara diuen que volen bloquejar l'Estat i desbloquejar la democràcia. L'enrocament no porta enlloc, han comès un greu error i són responsables directes amb el suport i la pinça de la ultradreta del PP, Cs i donar ales a VOX.

Per altra banda negar la història és no només ser un ignorant, sinó mentir per a les futures generacions. La dreta i la ultradreta, que sempre ha existit sota el paraigüa primer d'AP i després del PP, ha perdut la por i s'ha mostrat ara en diferents nivells de crispació. El gran partit moderat de Ciutadans (segons ells) ja s'han tret la careta, fins i tot volien impedir que s'allargués el permís de paternitat, no només ha beneït la foto de plaça Colom de Madrid dels tres líders sorgits de Noves Generacions del PP, sinó que també ha permès que la ultradreta de VOX sigui el soci necessari pel govern d'Andalusia. Del PP no fa falta que en parli, només amb les seves accions i les declaracions directes de Pablo Casado ja es desacrediten sols amb la mirada de reüll a les enquestes i el partit de color verd.

Aquestes eleccions desfocalitzen el debat de les locals. Però el PSC portarà el debat al municipi, a les necessitats i les preocupacions locals, ocupant-nos de donar resposta a l'interès de la ciutadania, com l'Ocupació, la Seguretat, l'Habitatge i la Mobilitat. Per més que les forces independentistes (comuns inclosos) insisteixin a cercar el vot emotiu i emocional mirant més per altres temes que per l'interès de Sant Cugat, només fa falta que es mirin la deriva en les darreres sessions plenàries i la confecció de les seves candidatures. I per més que les mal anomenades forces constitucionalistes segueixen tensant la corda posant sobre la taula debats que crèiem superats, a part d'atiar la crispació i apujar el to verbal. Els i les socialistes com a municipalistes que som, seguirem fent propostes de ciutat, pels districtes, pels barris, per Valldoreix. Pensant amb la ciutadania, amb el medi ambient, amb el comerç amb les empreses i la dinamització econòmica, treballarem amb una resposta educativa pública i de qualitat, reivindicant un hospital de referència per a la ciutat, uns serveis de transports necessaris i amb visió de futur, una seguretat de proximitat i factible, i un encaix en el nostre entorn metropolità i vallesà que ens permeti viure en aquesta dualitat i aprofitar les sinergies del territori. Si ens voleu acompanyar, ara és el moment de remar plegats. Perquè coneixem la ciutat, hem nascut i la vivim, hem crescut amb el municipi i sabem quines són les necessitats. Ara és el moment de canvi.



PERE SOLER és portaveu municipal i alcaldable del PSC







No hay comentarios: