Sant Cugat, una gran comunitat educativa

Aquests dies en que prenc possessió com a regidora d'Educació, Infància i Universitats analitzo la gran comunitat educativa que és Sant Cugat i aquest fet m'omple de responsabilitat. 40 anys al servei de l'educació pública i 37 a la ciutat fan que el meu compromís sigui molt gran i faré el possible perquè els infants i joves de Sant Cugat gaudeixin d'oportunitats en aquesta etapa de la vida. L'educació pública ha de ser l'escola de país també a Sant Cugat. L'educació és al llarg de la vida, per això és important que l'oferta educativa no és limiti a les institucions escolars ni a les etapes educatives.


Repasso la riquesa que tenim i vull comptar amb la complicitat dels diferents àmbits:

Les escoles bressol, les que tenen cura amorosa dels infants més petits. Les escoles i instituts públics de qualitat, els concertats amb voluntat de servei públic i les privades que són a la ciutat.

Les AFA de la ciutat i la seva coordinadora. Aquest moviment que acompanya als centres en aquesta tasca incondicional vers la millora de l'educació, perquè volen el millor per als seus fills i filles.

El Servei Educatiu de Sant Cugat que dóna suport als centres educatius i que mai no es suficient, perquè les necessitats són molt grans.

El Consell d'Infants que va sorgir d'una proposta/moció que vam presentar el grup municipal socialista i cal escoltar-lo atentament, perquè els infants tenen una saviesa natural que ens sorprèn amb la seva lògica espontània.

El Consell Municipal d'Educació, que ha d'escoltar molt i construir complicitats.

L'Escola municipal Victòria dels Àngels i conservatori. L'escola de música de Valldoreix, altres escoles de música privades que col·laboren amb la ciutat i col·laboren en el desenvolupament de la intel·ligència musical de tantes persones.

L'escola d'art i disseny de Sant Cugat i el Taller Triangle que en són un referent d'innovació i creació artística. 

El Teatre-Auditori i els cinemes, amb la seva vessant educadora, artística i de gaudi per al conjunt de les persones. 

L'Institut de la infància, aportant entre altres: formació, propostes en l'àmbit de la lectura al municipi, espais de família.

El memorial Vázquez Montalbán - Fundació Sant Cugat que ens aporta reconeixement als treballs de recerca de batxillerat del jovent.

Entitats de lleure plenes de valors per infància i joventut. I totes les entitats en general, que aporten benestar a les persones que en participen i donen vida a la ciutat.

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, la UAB, les Escoles universitàries Gimbernat, ESADE Campus, ESADE Creapolis i la UIC com a referents d'estudis superiors.

L'Aula d'Extensió Universitària on l'aprendre al llarg de la vida és una realitat.

Gaudim de moltes persones que vull anomenar 'sàvies de l'educació' i especialment de l'educació pública perquè s'hi ha deixat la pell al servei del país:

Educadors i educadores, mestres i professorat, inspectors i inspectores, professorat d'universitats, intel·lectuals.

I en especial tinc necessitat d'anomenar a persones santcugatenques que són un referent des de l'àmbit del Departament d'Educació de la Generalitat:

L'Anna Riuró com a Directora de Serveis Territorials al Vallès Occidental (SSTT) i el Josep Lluís Domeyó també director de SSTT amb qui vaig tenir el plaer de col·laborar, al Pep Plancheria inspector en cap de SSTT i actualment sotsdirector general de la inspecció al Departament. I a la Pilar Carasa, tècnica de serveis educatius de SSTT i al Departament, de la qual vaig aprendre tantes coses i em va acompanyar en diverses tasques de l'administració pública. I vull citar a una directora especial, que pot representar a aquest col·lectiu entregat a l'escola pública que són les direccions dels centres, l'Anna Fitó.

I com no, als diferents responsables polítics que ha tingut la ciutat, que malgrat les discrepàncies estic segura de la seva dedicació.
I al servei tècnic de la casa, que és una peça fonamental per fer la tasca ben feta.

I la ciutat en el seu conjunt, que amb tota la seva complexitat i diversitat ha de saber actuar com agent educador.

I finalment, amb tot aquest talent, podrem fer una bona feina al servei de tothom!

PILAR GORINA és regidora d'educació, universitats i infància 

No hay comentarios: