UN PERÍODE OBSCUR? QUE NO ENS GENERIN DUBTES

La nostra ciutat ha patit en els darrers 25 anys un espectacular creixement i transformació, un creixement que havia de permetre l’arribada de nous ciutadans i ciutadanes amb un poder adquisitiu superior a la mitjana de Catalunya, i una transformació que havia de fer més amable viure i conviure a la ciutat i als districtes. És clar que el primer s’ha aconseguit, el segon encara per veure.

 25 anys dóna per molt, dóna per molts projectes, per moltes obres, per molta contractació, per molta execució i per una pila de milions d’€ esmerçats en millorar el nostre entorn urbà. En aquests anys han vist la llum barris sencers com Parc Central, Torreblanca, Coll Favà, una part de Mira-sol, Can Mates, Volpalleres, Can Magí, i d’altres. S’han urbanitzat racons del municipi, dels districtes i nuclis aïllats de la trama urbana, com La Floresta, Les Planes, Sol i Aire, Can Barata, Bell Indret... Es va vianantitzar el centre, es varen “empedrar” les principals places i es va treure la circulació dels vehicles del centre sense disposar d’un pla de mobilitat que ho justifiqués (avui dia tot i el nou pla de mobilitat encara hi ha aspectes que pengen d’aquells projectes).

 Sens dubte si ho mirem amb perspectiva ja no som un poble dins d’una ciutat, sinó som una ciutat dins d’un municipi, hem perdut molta identitat del San Cugat “d’abans”, el mes passat els socialistes presentàvem una moció per protegir, en part, aquell comerç que ens recorda al passat i on moltes generacions s’hi ha relacionat, veurem en què queda. No mirem el passat, però si ens agradaria poder tenir alguns recons de la ciutat que ens hi recordin.

 Però el que ens preocupa d’aquest creixement ha estat cert descontrol, ara que fa anys que tenim premis de transparència, potser ho haguéssim hagut d’avaluar abans. En els darrers mesos ens hem trobat amb un seguit de circumstàncies que ens porten a la conclusió que “les coses no s’han fet tan bé”. Ens hem trobat amb cassos de possible finançament irregular de CDC a través de donacions realitzades a les seves fundacions, el pitjor amb obres realitzades a Sant Cugat (habitatges Rabassaires, PAVIII, complex esportiu Mira-sol) . També ens hem trobat amb expedients administratius d’obres que s’han gestionat de manera no del tot correcte (Costa del Golf, Can Mates, Can Busquets, habitatges benzinera, les zones verdes....). Per altra banda adjudicacions a mida que no responien als interessos generals del municipi (SOREA, Boehringer, Carpes Sant Cugat, Premsa Local, horts a entitats, pòrfid de la zona vianantitzada,,,). Això si, sempre justificats i sense que des dels grups de l’oposició ens donés la sensació que s’ha faltat a la legalitat, ni s’ha vulnerat cap normativa.

 Per això anem veient que aquest període de creixement no sempre ha estat clar, que hi ha molts obscurs i que, no sent massa agosarats ni temptant a la sort, ni tenint més informació, podríem dir que sorgiran nous cassos fruit d’aquesta manca de control, d’aquest creixement desmesurat, i de molts interessos que han volgut la seva “mossegada”.

 Els i les socialistes no volem aquesta imatge per Sant Cugat, una imatge que mentre ens donem premis de transparència i gestió, sortim a la premsa per mala gestió o de presumptes finançaments a CDC. Hem de ser implacables, davant d’aquests atacs, i si creiem que les notícies aparegudes no s’ajusten a la realitat, com a consistori hem d’anar a la justícia i denunciar-ho, o ens hem de personar com a part afectada, Després passa el què passa, sinó fem un “flac favor” i concedim el benefici del dubte. Article publicat a Cugat.cat el 10-10-2015

No hay comentarios: