AQUESTES ELECCIONS TAMBÉ COMPTEN A SANT CUGAT


pere.soler
El proper 20 de desembre elegim qui ha de ser el proper president del govern de l'Estat. Diuen algunes enquestes que són unes de les eleccions més obertes que hi ha haurà hagut fins ara. Al cap i a la fi elegirem si Mariano Rajoy continua sent president d'Espanya o bé Pedro Sánchez li és capaç de prendre-li la presidència. La resta de líders de les forces polítiques que concorren a les eleccions, amb tot el respecte, seran per complementar majories.

A vegades ens preguntem com de determinants seran els vots dels santcugatencs a aquestes eleccions. Doncs cada un dels vots compten, en aquesta ocasió veiem que la llei electoral afavoreix a sectors territorials que tenen menys població, i el fenomen corrector no és suficient. Els sona aquest tema? Doncs així és, però almenys és la llei pròpia i com a mínim existeix. No com a Catalunya, que encara fem els comptes amb una llei de caràcter estatal.

Bé. Us comentava de la importància del vot a Sant Cugat on tots els partits polítics que ens presentem aspirem a superar els resultats de les anteriors eleccions, però en aquesta ocasió no és de menystenir que una població amb uns resultats tant significatius com la nostra, amb una majoria de vots donats a un partit sota la sospita de la corrupció (amb 15 seus embargades) elecció rere elecció, sigui sent el partit majoritari. Serà curiós veure també la resta de correlació de forces.

Votar sempre és important, però ara més que mai, si no #femforaRajoy no sortirem de l'atzucac que ens ha posat en Mas, perquè ha estat incapaç de moure fitxa davant de la fugida desesperada del president de la Generalitat en funcions. Per altra banda, Rivera no és garantia de res, el seu 'fals centrisme' la seva escassa voluntat de diàleg el fa nul per a les necessitats de Catalunya, i de retruc per Sant Cugat. És obvi que la formació d'Iglesias amb la seva proposta és insuficient, de poc serveix fer un referèndum, sinó modernitzem i reformem el marc legal.

La resta, amb candidats 'secundaris', ( i reitero de no faltar al respecte), tenen poc a fer. Quedaran diluïts entre els que no saben com es diuen, o millor dit: amaguen les sigles i no saben a què juguen, o això d'Espanya els interessa poc. De ben segur que alguns dels què aspiren governar Catalunya, volen treure representació, i no se sap ben bé perquè, perquè tampoc els interessa.

Sens dubte la proposta de reforma federal és la millor opció. Més del 80% dels països ja s'organitzen d'aquesta manera. Això ens permetrà un millor finançament, una millor vertebració de l'Estat, amb una singularitat i reconeixement pel nostre país, un blindatge de competències específiques i una millor relació amb Europa i el món. Es parla molt del vot útil, però és millor parlar del vot pràctic i apostar pels que 'Som la solució' i ja fa anys que plantegem propostes.

Entre Rajoy i Pedro Sánchez, creieu que hi ha color? Es pot votar perquè les coses canviïn o perquè continuïn igual. Sant Cugat ha de decidir per donar una sortida raonable, una sortida al creixement social i econòmic, per recuperar els drets perduts, per dignificar als treballadors i treballadores públics, per un nou estatut dels treballadors, per dedicar-nos a l'ocupació, a l'habitatge, per rescabalar les retallades, i tantes i tantes coses que hem de millorar, i en aquesta disjuntiva només una força de progrés és la garantia.

No hay comentarios: