DIA DE REFLEXIO


pere.solerAvui és dia de reflexió, els ciutadans i ciutadanes del país estem convocats a votar demà per elegir unes noves Corts Generals, i que es proposi l'elecció d'un nou govern. Sembla senzill, però no ho és, la llei electoral vigent no és del tot justa ni equilibrada, però per poder-la modificar, primer s'ha de tenir la força dels vots i després la voluntat política.
A Catalunya sabem de què parlem, com no hi ha hagut la voluntat per fer-ho ens trobem amb aquestes curiositats, que el vot d'un amic que viu a les terres de Lleida val més, proporcionalment, que un vot de Sant Cugat.

A Catalunya el fet que el govern de l'Estat sigui d'un color o un altre ens repercutirà directament, i això vol dir que estem elegint entre el canvi o el manteniment de la situació, entre el progrés o entre el recés que hem viscut fins ara. Està clar que el posicionament dels socialistes és el que s'acosta molt més a aquesta voluntat de sortir de la paràlisi en què ens trobem. Durant la campanya hem pogut escoltar moltes propostes, i aquella que realitzàvem els socialistes, no només és possible, sinó que ha agafat molta embranzida i l'han assumit com a eix central els socialistes espanyols.

Avui que no es pot demanar el vot, sí que podem agrair a totes les persones que ens han ajudat a tenir presència al carrer, a homes i dones que han tret espai i temps a la seva vida personal i professional per fer arribar el missatge de canvi, progrés i què representem els socialistes per a la ciutadania. A tots aquells que ens han ajudat a muntar totes les carpes que al llarg de quinze dies hem tingut al carrer, amb una presència envejable, i que amb el seu esforç s'han vist milers de globus pels carrers de la ciutat. També a aquells que ens han acompanyat en els diferents actes a la nostra ciutat, a la comarca i a Barcelona. En total més d'una vintena de trobades a Sant Cugat, tractant sobre infraestructures, el model d'Estat, el Senat, el federalisme, etc.

A tots ells els volem donar les gràcies, però també aquells que demà encara faran un darrer esforç per ajudar en els col·legis electorals que la jornada sigui tranquil·la, als nostres apoderats i apoderades i als interventors, que juntament amb els de la resta de partits fan tasques molt poc agraïdes, però indispensables. Moltes vegades fan tasques informatives als ciutadans de com han de votar, d'on es troben les paperetes, la taula que els toca per ajudar les meses electorals amb la seva expertesa a resoldre situacions. En definitiva per donar un cop de mà perquè les coses vagin bé.

Demà sigui el resultat que sigui (és obvi que nosaltres desitgem el canvi) serà un gran dia, la ciutadania i el poble (entre els quals es compten també els milers de militants i simpatitzants de tots els partits) elegirem els nostres representants. Fem-ho amb alegria cercant la millor solució als nostres problemes.

Pere Soler

No hay comentarios: