Falten més espais per als joves

Després de mirar les dades de població de Sant Cugat, i més concretament les de població de menys de 30 anys, t'adones que la suma total suposa més d'un terç del total de la població del municipi. Amb aquestes dades podem arribar a la conclusió que és un grup de població important.

Des de fa uns anys les demandes del jovent santcugatenc han anat en augment, això és a conseqüència de l'augment del número de joves i també la creació de noves entitats juvenils. Aquestes demandes amb el pas del temps s'han convertit en reivindicacions històriques i que encara no s'ha trobat una solució.

La falta d'espais per les entitats o col·lectius de persones que es vulguin reunir per tenir un espai fix és complicat en la nostra ciutat. Avui dia el que es fa és intentar cedir espais de manera temporal i així apaivagar el problema. És veritat que s'intenta millorar any a any el fet de trobar espais, però no són suficients. Aquests últims dies hi ha hagut una reivindicació d'un col·lectiu de joves, La Xesca, que han ocupat un espai en desús de propietat privada. La forma d'ocupació no és la més adequada, però s'entén la reivindicació.

Des dels joves socialistes també demanen un pla més concret d'equipaments per als joves, com també donar respostes més immediates davant problemes que puguin sorgir en un futur per part del jovent.

Cal remarcar també que els joves són la part essencial en l'esport de la nostra ciutat, amb la quantitat d'entitats esportives que hi ha. L'espai per la pràctica esportiva no és suficient per als joves i moltes vegades han d'entrenar en llocs on no hi ha les millors condicions per la pràctica esportiva, això sumat a la falta d'equipaments esportius, provoca un "overbooking" en algunes entitats esportives.

Pel que fa a l'habitatge, no és cap novetat dir que a Sant Cugat molts joves per poder-se independitzar han hagut de marxar fora de Sant Cugat, ja que els preus dels pisos són molt alts per la gent jove. Els pisos de PROMUSA per la gent jove és una bona idea, però només és una solució temporal, que s'acaba en cinc anys. Després d'aquest temps els joves que vulguin continuar vivint sols, se'ls hi obre un horitzó ple de problemes per poder continuar vivint a Sant Cugat. Per això s'ha de continuar treballant perquè els joves que no poden pagar-se un lloguer o una hipoteca, no hagin de marxar de la ciutat per poder independitzar-se.

Davant una ciutat jove calen més mesures ràpides, i això ho dic perquè amb les dades de població en un futur a curt termini, hi haurà més problemes d'espai pels joves.

No hay comentarios: