Republicans?

Sempre he pensat que la política és la millor eina per transformar la societat. Crec en les persones que ens representen i sempre he volgut creure que la política, independentment dels interessos personals, està per canviar la realitat i defensar els interessos del conjunt de la ciutadania.

Avui estic trista, avui estic indignada i amb més força que mai crec que tots aquests partits que ara apareixen com a defensors dels valors republicans no estan ni disposats (per interessos personals) ni preparats per oferir solucions al conflicte que patim les catalanes i els catalans. Des del meu humil punt de vista, en política has d'equilibrar bé la balança, en política has de prioritzar, estar preparat per modificar el camí que t'havies marcat encara que això signifiqui renunciar en part a la totalitat del que defenses o creus que és just.

I ara em pregunto: aquests són els que ens han de donar solucions, aquests són els que ens parlen de República? Són els que ens donen lliçons de catalanitat i d'estima al nostre país? Si més d'una i d'un aixeques el cap tornaria a dormir...

El dimecres PDeCAT i ERC van votar en contra dels pressupostos generals de l'estat. Que ningú ho oblidi, han votat en contra al costat de Ciutadans i del PP (de la dreta més reaccionaria dels últims anys). Han votat en contra dels pressupostos més d'esquerres i socials dels darrers anys; han votat en contra d'una de les darreres possibilitats que teníem els catalans i catalanes i la resta d'Espanya de sortir d'aquest pou. I ara, què? Quines solucions ens doneu? Més retallades socials? Continuar amb aquest conflicte i seguir deixant que el nostre Estat del Benestar es trenqui? Que les desigualtats socials segueixin creixent? Què els serveis públics cada cop siguin menys públics? Potser hauríem de repassar què significa ser republicà o què significa ser d'esquerres o què significa ser catalanista.



Malgrat tot i reconèixer els errors que segur hem comès, els i les socialistes seguirem apostant pel diàleg, seguirem intentant arribar a un acord amb responsabilitat i amb els valors que nosaltres sempre hem defensat. Perquè estimem Catalunya, perquè som catalanistes, d'esquerres i creiem que un problema polític s'ha de resoldre políticament. 

Si us plau, com a ciutadana catalana i catalanista demano que deixeu els interessos partidistes i comencem a pensar en el conjunt de Catalunya. Volem solucions, volem llibertat, sí! Però també volem igualtat, justícia social, solidaritat i pau!

ELENA VILA és membre de l'executiva del PSC 


No hay comentarios: