Hospital Vicente Ferrer



És una reivindicació històrica pels ciutadans dels municipis afectats.
 
Ja fa uns anys que sentim a parlar de l'Hospital Vicente Ferrer, que ha de donar servei sanitari a una part important de la comarca del Vallès Occidental. Òbviament Sant Cugat es troba en aquesta part de la comarca, juntament amb Rubí i Castellbisbal que actualment tenen com hospital de referència la Mútua de Terrassa.

Amb la construcció del nou hospital de referència al terme municipal de Rubí, els ciutadans de Sant Cugat tindran moltes més facilitats d'accedir al nou centre sanitari de referència.

Cal recordar que és un projecte que el va dissenyar i desenvolupar el Govern de la Generalitat en l'època del Tripartit. El projecte de l'Hospital Vicente Ferrer en línies generals és un gran projecte, ja que té bones connexions pel que fa a transport públic amb la parada de ferrocarrils de la Generalitat a Sant Joan i per si es vol anar amb vehicle, està al costat de l'AP-7.

Davant d'aquest projecte tan ben plantejat i que és una reivindicació històrica pels ciutadans dels municipis afectats, es demana a l'administració corresponent que és la Generalitat de Catalunya que posi fil a l'agulla per la construcció d'aquest hospital. Crec que ara és un bon moment per l'inici del projecte, sobretot amb el canvi de Conseller de salut en Toni Comín, que es fa dir d'esquerres, li demanaria que actues amb conseqüència amb un projecte que es va aprovar amb un govern d'esquerres a la Generalitat.

Com a santcugatenc i com a usuari de la sanitat pública espero que no hàgim d'esperar molt de temps per tenir un servei tan bàsic i sobretot que ha de ser de proximitat en una ciutat de 90.000 habitants. Com deia al principi, no serà un servei únicament per Sant Cugat, serà molt més extens i un punt important a destacar és que guanyaríem en qualitat en el servei, ja que descongestionaríem els serveis de la Mútua de Terrassa.

Per tant es pot dir que estem davant d'un projecte comunitari, és a dir de comarca i que entre tots els agents implicats, ajuntaments, usuaris, consell comarcal, sindicats, etc., es pressioni a la Generalitat per executar el projecte com més aviat millor.

Estem davant d'un servei públic de necessitat, en el que els santcugatencs guanyaríem molta qualitat. Per això des d’aquí insta a totes les parts a posar-se d'acord, perquè qui surti guanyant siguin els santcugatencs.

No hay comentarios: