El PSC impulsa, amb altres partits i entitats veïnals, un contenciós per a les #zones verdes de Sant Cugat

El PSC de Sant Cugat, conjuntament amb diverses associacions veïnals i la majoria dels partits de la oposició de l’Ajuntament de Sant Cugat i de l’Entitat Municipal de Valldoreix: Associació de Veïns Progressistes, Gent per Valldoreix, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Iniciativa per Catalunya (ICV), Moviment d’Esquerres (MES) i Procés Constituent (PC), han interposat un recurs contenciós-administratiu contra una modificació del Pla General Metropolità d’ordenació urbanística que abasta diverses zones del Municipi.

L’objectiu principal d’aquesta modificació és no haver de pagar els més de 80 milions d’euros que suposarien les expropiacions que legalment poden sol·licitar els propietaris de terrenys afectats per zones verdes, dels que ja se’n hagut de pagar més de 20 milions. Però, segons el que diuen els demandants, "s’aprofita aquesta modificació per realitzar uns canvis innecessaris que afavoreixen indegudament alguns propietaris en detriment de les arques municipals"

Els denunciants al·leguen que si bé la finalitat d’aquesta modificació és correcte, ja que certament cal reordenar les zones verdes del Municipi majoritàriament ubicades a Valldoreix, ve amb molts anys de retard, perquè aquest problema era conegut des dels anys 80 que es va sol·licitar la primera expropiació, i cap dels governs de CiU no havia fet res.

En tot aquest temps les dues administracions de Sant Cugat i de Valldoreix havien intercanviat demandes, al·legant cada una que havia de pagar l’altra. Les nombroses sentències dictades al respecte finalment determinaren que l’Ajuntament n’era el responsable.

Segons els arguments explicats pels denunciants, "el temps perdut en aquestes demandes pot haver ocasionat una despesa a les administracions locals no inferior al milió d’euros entre costes judicials i interessos de demora".

A més, els demandants afirmen que en aquesta modificació urbanística es fan unes operacions de dubtosa legalitat que no responen a l’interès general, "com la requalificació d’una zona de bosc en zona verda a la Floresta (Can Busquets) del Parc de Collserola, adquirint-la al propietari per 3 milions d’euros, més altres compres sense interès públic per 2,5 milions, i el perdó d’unes càrregues urbanístiques a un determinat propietari ex regidor de CiU a l’Ajuntament", i unes sobrevaloracions dels terrenys afectats no edificats que són propietat d’empreses en detriment dels propietaris de finques habitades, cosa que suposa una discriminació arbitrària que afavoreix a uns pocs propietaris. Addicionalment, l’Entitat Municipal de Valldoreix cedeix la gestió urbanística i el terreny del pàrquing de l’estació dels FGC a l’Ajuntament, amb un conveni econòmicament desequilibrat.

Els grups de l’oposició han advertit a l’Equip de Govern d’aquestes irregularitats reiterades vegades, i la continuació dels tràmits podria ser, afirmen, constitutiu del delicte de prevaricació. Per tot això han interposat aquest recurs administratiu, amb l’objectiu que el Govern Municipal de CiU, que actualment no té la majoria absoluta, revisi d’ofici aquesta modificació.

Posteriorment a la demanda, s’han adherit a l’acció política els grups d’Esquerra Republicana de Catalunya, Ciutadans i el Partit Popular, així com l’associació veïnal Mou-te per Valldoreix.

No hay comentarios: