Preservem Collserola

El més important de tot és com combinem la convivència entre la natura que tenim i les persones que diàriament passen pel Parc Natural
El Parc Natural de Collserola s'ha convertit en un pulmó verd molt necessari per a tota la població que viu a l'àrea metropolitana. Evidentment, Sant Cugat s'ha convertit en un municipi on una part important dels seus habitants els agrada gaudir de la natura de Collserola.

Gràcies a Collserola tenim l'oportunitat de practicar molts tipus d'activitat física, que a part de ser saludable, també ens proporciona el contacte amb la natura amb uns paisatges únics.

Entre les activitats més freqüents que es desenvolupen a tota la serra de Collserola ens podem trobar sortides de running, marxes de BTT, rutes de senderisme, aplecs culturals, entre altres. Crec que el fet més destacable de tot això és que persones de totes les edats gaudeixen de Collserola. Per tant, és un espai de convivència que cal conservar-lo.

Seria un descrèdit per part meva no destacar tots aquells guardes forestals i persones que de manera desinteressada com l'ADF, fan una tasca vital per mantenir net, segur i bonic el Parc Natural de Collserola. També podem destacar dintre dels col·lectius que vetllen per al bon manteniment el Parc a Protecció Civil, sempre col·labora en tot tipus d'actes, i els Bombers de la Generalitat que sempre han d'estar alerta per qualsevol tipus d'incendi o problema que succeeixi.

Com deia a l'inici, la situació del Parc Natural de Collserola no només afecta Sant Cugat, sinó que també municipis com Barcelona, Cerdanyola, Montcada i Reixac i altres participen en el dia a dia de la vida del Parc Natural. Cal fer un esment al consorci del Parc Natural, que ha de fer una tasca de coordinació molt important entre totes les administracions afectades.

Això vol dir que hi ha moltes parts implicades en el manteniment del Parc Natural i que es necessita voluntat per part de tots de treballar plegats per un objectiu comú.

El més important de tot és com combinem la convivència entre la natura que tenim i les persones que diàriament passen pel Parc Natural. No és fàcil, ja que hi ha diverses carreteres que hi tenen un trànsit constant, sobretot entre setmana. Per altra banda, els caps de setmana hi ha una activitat més alta entre els camins, senders i corriols del Parc Natural. Per tant, en una setmana normal, passa molta gent per Collserola.

La solució per mantenir Collserola neta, segura i amb vida pròpia, passa per una conscienciació entre tots de com comportar-se en un espai natural, és a dir, no fer foc, excepte en les zones habilitades, no llençar burilles, no deixar deixalles al bosc, etc.

Per tant, preservar Collserola com fins ara la coneixem com un parc natural agradable per fer multituds d'activitats, depèn de tu, de mi en definitiva de tots.

per Francesc Aguilà  

http://www.totsantcugat.cat/opinio/preservem-collserola-59851102.html

No hay comentarios: