El PSC reclama aturar el desmantellament de l’escola pública

Els socialistes de Sant Cugat es posicionen en contra de la mesura del Departament d’Educació de la Generalitat, que el passat 13 de juny va comunicar a les direccions dels centres escolars, la suspensió dels recursos destinats al personal de suport a la inclusió d’alumnes i dels recursos destinats al personal de reforç als centres d'alta complexitat.

Pel PSC és inadmissible que es pugui dur a terme aquesta mesura i per aquest motiu porten al ple del mes de juliol una moció en la qual es reclama al Departament d’Ensenyament aturar el desmantellament de l’escola pública i reclamar els seus drets, les seves inversions i tornar-li la dignitat que ha perdut amb les successives retalles dels darrers anys.

Pel portaveu socialista, Pere Soler, “és una qüestió de prioritat absoluta que l’Ajuntament de Sant Cugat es pronunciï en contra d’aquestes mesures que no fan més que anar laminant l’estructura i els pilars de l’ensenyament públic del nostre País”.
Així mateix la moció socialista també posa l’accent a demanar més imparcialitat dels mitjans de comunicació públics, que no siguin utilitzats amb fins partidistes des del Govern de la Generalitat, tal i com s’ha fet en aquest cas concret.

Els socialistes de Sant Cugat demanen que des de l’Ajuntament "es e reclami i s’exigeixin, al Departament d’Educació, mesures concretes com la incorporació d'interins als centres educatius el primer dia de curs i el cobriment de substitucions”. Pel PSC les mesures aprovades des del Govern suposen més retallades de plantilles pel proper curs 2016-17, que segons explica Pere Soler, “són un nou i gravíssim atac contra l’educació pública a Catalunya, reduint l’atenció a la diversitat, al suport lingüístic i els drets laborals dels docents”.

Les noves mesures suposen l’aplicació de la reducció de 2h lectives per majors de 55 anys, i del personal laboral, on més de 300 treballadors del programa d’educació inclusiva, seran acomiadats el 31 de juliol.


No hay comentarios: