Catalunya, temps de canvi

El PSC i els socialistes hem demostrat ser útils en temps de dificultat i ara ho serem en temps de recuperació
Sota aquest eslògan, els socialistes encetàvem el XIII Congrés del PSC, ratificant a Miquel Iceta com a primer secretari del partit després d'unes "lluitades" primàries, reclamant "un PSC més fort, més unit i més útil", segons les seves paraules. En aquesta nova etapa que ara comença, haurem de combatre i guanyar, no n'hi ha prou amb resistir, sinó que haurem de passar a l'ofensiva, creixent en quantitat i en qualitat, ampliant l'espectre, sense perdre la identitat ideològica, ni el nostre ideari.

Les propostes santcugatenques al congrés van ser assumides en la seva majoria per les ponències, aportacions que van enriquir el programa i el discurs socialdemòcrata, i altres més formals com estatutaris, d'ètica i de reglaments. Recuperació de l'autonomia local, transparència en la gestió, presa de decisions, i rendició de comptes. També aspectes de relació entre els diferents nivells de representació i valoració de l'acord federal amb el PSOE, sempre tenint molt clar la voluntat de continuïtat d'aquesta relació que fa més de 40 anys que ens uneix.

 Sens dubte haurem de fer un esforç i apostar per una nova renovació dels socialistes, la nostra aposta no ha de ser una macedònia de sigles, ni de compartir espais. El PSC i els socialistes hem demostrat ser útils en temps de dificultat i ara ho serem en temps de recuperació, amb actitud responsable, propositiva, amb voluntat de sumar, enriquint el debat i connectant amb els santcugatencs i santcugatenques, des dels barris, des dels carrers i places.

Els objectius i reptes que tenim els socialistes de Sant Cugat impliquen repartir millor la riquesa, crear i fomentar l'ocupació local sense generar noves desigualtats; defensar els serveis públics, especialment els de salut i educació igualitària, sense discriminació de gènere i pública, la transparència institucional i democràtica, la lluita contra el canvi climàtic, obrint el debat de la legalització i consum del cànnabis i per una societat laica, augmentant l'autonomia local.

Per això en temps de canvis, el PSC de Sant Cugat ha de seguir impulsant canvis i oferir-se com a instrument d'aquest canvi. Hem de ser cada dia més útils a un municipi que canvia ràpidament amb polítiques públiques adequades responent a les demandes i necessitats dels conciutadans, formulant noves propostes transformadores. El PSC ha estat, és i seguirà sent un partit responsable, aportant estabilitat i tranquil·litat, serenant el debat, consensuant i agrupant esforços.

No hay comentarios: