Mobilitat sostenible

En aquest article parlaré de la sostenibilitat medi ambiental i més concretament de com ens desplacem.
Des de fa uns anys la paraula sostenibilitat ha adquirit una rellevància molt important en la nostra societat. Podem considerar que està de moda parlar de sostenibilitat, sobretot en diferents camps com podrien ser econòmics, socials, mediambientals, de seguretat, inclús de personal.


En aquest article parlaré de la sostenibilitat mediambiental i més concretament de com ens desplacem ja sigui per anar a la feina, al metge, a comprar o a fer oci. En els últims dies ens hem assabentat que a Sant Cugat hi ha 50.000 vehicles per una població de 90.000 habitants, una dada que m'ha impactat personalment. Per tant la conclusió que es treu és que la xifra de vehicles privats és important tenint en compte la població.

Davant d´aquestes xifres i els problemes de contaminació que periòdicament pateixen ciutats com Barcelona i que indirectament també perjudiquen la salut dels santcugatencs, cal parlar de sostenibilitat en el transport.

Mesures per reduir la contaminació com també millorar la sostenibilitat i hi han diverses. Per exemple la normativa que només permet circular uns dies determinats segons el número de matrícula, això provoca disminució de quasi la meitat dels vehicles. Aquesta mesura és de les més estrictes i no podem saber exactament quin impacte tindria en la població de l'àrea metropolitana i especialment a Sant Cugat.

Altres mesures que són més atractives de cara als particulars és la bonificació fiscal que té la compra d'un vehicle elèctric. El problema del cotxe elèctric és que la seva implantació entre la ciutadania és més lenta i encara les ciutats s'estan adaptant amb els punts de recàrrega.

També podem destacar les millores que s'han fet a tots aquells vehicles que no contaminen com són la bicicleta o el transport públic que emet 0 emissions.

Cal seguir apostant per la mobilitat sostenible a partir d´utilitzar el transport públic o aquells vehicles que siguin més curosos amb el medi ambient.

Per tant hi han d'haver més ajudes a la compra dels vehicles elèctrics, com també beneficis fiscals en peatges o impostos de circulació.

Crec que aconseguir una mobilitat sostenible tant a Sant Cugat com a l'àrea metropolitana de Barcelona és un tema de consciència de cadascú, òbviament a qui cal un treball de les administracions, ja siguin a través de campanyes informatives tan adreçades a nens com a gent gran.

Si tots posem de la nostra part, aconseguirem reduir la contaminació i respirar un aire millor, que de ben segur els nostres pulmons ho agrairan.

No hay comentarios: