2017: el futur és pacte i acord

Ara que deixem enrere un any complex i no gaire satisfactori com 2016, comencem a caminar i construir el 2017 amb esperança i noves energies.

La guerra a Síria, els atemptats de Niça i Berlín, el Brexit, Trump, Itàlia, el fracàs constant de les polítiques dels governs europeus, el creixement de les opcions polítiques nacionalistes a tot el món, la crisi dels refugiats, cada cop més greu, la manca de reconeixement dels drets humans... i a casa nostra la manca d'acord per construir un govern alternatiu a l'Estat espanyol que ha permès la continuïtat de Rajoy al capdavant de l'executiu... Un 2016 ple de decepcions que ens obliga a passar pàgina i mirar cap al futur: haurem de deixar enrere els enfrontaments que no ens porten enlloc, les posicions radicals i maximalistes que no ofereixen cap sortida global i col·lectiva, els fronts irreconciliables, els xocs de trens...

En canvi, per superar el present i mirar cap al futur, hem de ser capaços d'aportar solucions reals als problemes reals; haurem de fer esforços, ara més que mai, per negociar, pactar i arribar a acords. Només així podrem donar servei a la ciutadania, millorar la vida de les persones, defendre on calguin els drets humans i els drets de tots, tirar endavant els serveis públics, aconseguir els nostres compromisos amb els votants... amb l'any 2017 ha arribat el temps de deixar de somniar i començar a fer; deixem enrere els somnis i comencem a fer ciutat, comencem a solucionar els problemes reals de les situacions reals. Només així podrem construir el futur. En un any passarem comptes i volem estar orgullosos de la feina feta.

L’aprovació i complementació dels pressupostos de la ciutat en són una mostra d’aquesta capacitat de pacte i d’acord. Comporta corresponsabilitat i revisar un projecte monocolor, significa posar l’accent allà on crèiem que hi faltava. Representa entomar la demanda i les necessitats en solucions i compromisos. Bon any a tothom.
 

No hay comentarios: