El principi d'autoritat, un valor democràtic

Aquest Nadal diversos agents de la policia municipal han sofert agressions per part de ciutadans de Sant Cugat, en dues accions consecutives en el temps però que en principi són aïllades sense connexió entre els fets. El primer enfrontament es va produir la matinada del 25 de desembre en protegir una parella d'una agressió produïda per diverses persones, amb el resultat de cinc agents ferits que van necessitar assistència mèdica. L'endemà altres agents van patir contusions en defensar un altre ciutadà. En tots dos casos la professionalitat i preparació d'aquests agents van aconseguir resoldre les situacions amb èxit i evitar majors danys.

El primer de tot, esperar la ràpida recuperació de tots els ferits i donar-los suport en la seva arriscada labor i posar en valor que a l'Ajuntament que es personi com a acusació particular contra els agressors, en defensa dels seus treballadors i treballadores.

Aquests semblen fets aïllats, que entren dins dels riscos i perills de la seva professió i podem catalogar-los com a accidents laborals, però hem d'exigir a l'equip de govern que posin totes les mesures necessàries per evitar qualsevol accident laboral. Els agents dels cossos de seguretat són treballadors públics, la majoria mares i pares de família, i la seva feina és essencial en un estat democràtic com a garants de la nostra llibertat i seguretat.


No podem parlar d'un augment de la delinqüència a Sant Cugat, vivim en una ciutat tranquil·la i segura, però sí que hauria d'estudiar-se que està passant en la nostra societat perquè es donin aquestes situacions. És un fet que la prevenció, educació i respecte, en aquests casos, ha fracassat. Moltes poden ser les causes, tal vegada es tracti de falta d'efectius en el servei nocturn o falta d'actuació dels serveis socials per detectar grups violents. Siguin les que siguin, és important extreure conclusions i evitar en la mesura del possible aquestes situacions en el futur.

D'altra banda les campanyes de menyspreu de l'autoritat democràtica que es fan des de determinats grups polítics: parlar d'insubmissió, no acudir a les citacions judicials o qüestionar la legalitat de la justícia i dir que aquesta llei no ens representa poden ser el germen per posar en qüestió l'autoritat dels agents de policia i trencar les barreres que eviten l'agressió.

Els nostres representants democràtics haurien de donar exemple respectant la legalitat democràtica i fer seves les paraules de Marta Harnecker: 'Centrar-se a construir la majoria política i social capaç de fer possible, demà, allò que avui sembla impossible'.

VICENÇ SAN FRANCISCO és membre del PSC de Sant Cugat

Original: http://www.cugat.cat/diari/opinio/125001

No hay comentarios: