Bona notícia, baixa l'atur

Ja fa uns mesos que hi ha una tendència molt bona, 

Les dades sobre l'atur a Sant Cugat són positives. Ja fa uns mesos que hi ha una tendència molt bona, un descens que ens porta en xifres similars a les d'abans de la crisi econòmica.

Parlant de xifres, el mes de Maig el nombre d'aturats santcugatencs és de 2.639, el que suposa el 7,12%. Aquest nombre és inferior el de fa just un any que era de 3.136 persones aturades al municipi. També hi ha una baixada respecte del mes d'abril, ja que 50 santcugatencs van deixar d'estar a l'atur.

Sant Cugat és una ciutat que porta els últims deu mesos amb un descens constant d'aturats de manera consecutiva. Per mantenir aquesta tendència tan bona durant tant de temps hi ha diferents factors que ho expliquen. Un factor seria el nivell d'estudis dels habitants del municipi. Hi ha diferents informes que expliquen que amb un nivell d'estudis més elevat hi ha més possibilitats de trobar un lloc de treball, per tant en una ciutat com Sant Cugat on el nivell d'estudis és mig-alt seria un factor a tenir en compte.

També cal destacar que en els últims anys han vingut importants empreses multinacionals, així com grans superfícies comercials que donen llocs de feina als santcugatencs.

Personalment hi ha un factor molt important a l'hora de trobar un lloc de treball i això seria gràcies al SOM i tota l'àrea de la regidoria d'Ocupació de l'ajuntament. M'agradaria destacar el SOM, ja que sóc usuari i per tant puc valorar molt positivament la tasca que fan totes les persones implicades en aquest servei. Un servei que serveix per formar-te i per fer-te un perfil laboral més fàcil per trobar un lloc de treball.

Continuem amb la tendència a la baixa de l'atur.

No hay comentarios: