Un procés sense sentit

Ja han passat cinc anys després que el eresident Mas ens situés a tots els catalans en un 'procés' que no acaba mai i que als catalans ens ha provocat problemes i retrocés. En els darrers anys, Catalunya ha perdut en autogovern i no ha negociat absolutament res amb el govern espanyol, com podria ser una reforma constitucional o un millor finançament.
Les eleccions del 27 de setembre del 2015 van deixar clar que les candidatures independentistes no van aconseguir ni la meitat dels vots. Amb això s'interpreta que no tenen la legitimitat de la població ni per fer estructures d´estat ni per aprovar cap declaració unilateral d'independència. Tenim un govern que es creu superior a totes les lleis.

Personalment la imatge a escala internacional del govern de Catalunya està sent molt preocupant, sobretot pel fet de no fer cas al mandat democràtic i tampoc respectar l'ordenament jurídic vigent.

També cal ressaltar el poc respecte que estan tenint la presidenta del Parlament i el govern als lletrats del Parlament, que garanteixen i assessoren el bon funcionament de l'òrgan parlamentari. Ja no és cap novetat sentir notícies de la desobediència de membres de la mesa del Parlament cap a votacions que no es poden fer.

L'última novetat ha estat el titular de Lluís Llach de sancionar els funcionaris que no ajudin en un suposat referèndum. Fins aquest extrem hem d'arribar? A haver d'obligar a persones que desenvolupen les seves tasques legalment a saltar-se la llei? Cal dir que a hores d´ara no hi ha ni data ni pregunta per al procés participatiu, que és el nom legal del suposat referèndum.

Finalment ve el moment d´intentar tenir reconeixement internacional. Si dic intentar és perquè cap potència internacional vol donar suport a un govern que se salta la llei, sense tenir la meitat de la població a favor.

Les grans potències europees passen del tema. Primer perquè tenen problemes més importants i després perquè òbviament és un problema sota la sobirania espanyola, on el problema s'ha de resoldre entre el govern d'Espanya i el govern de Catalunya.

Millor no parlar de les contestacions que hi ha hagut de les grans potències internacionals amb dret de veto a l'ONU, que han estat escasses.

Davant d´aquests fets, que no et reconeix cap país important amb influència en les organitzacions internacionals, el govern de Catalunya és molt il·lús i es creu que reconeixeran Catalunya com a país independent després d´una declaració unilateral.

El mateix conseller d´Afers Exteriors i gran expert en Relacions Internacionals, Raül Romeva, ho sap: Catalunya no serà reconeguda si ara es fes una declaració unilateral d´independència. Per tant, aquests anys estan sent una farsa.
La majoria de catalans som conscients, com indiquen totes les enquestes d´opinió, que el conflicte on es va portar el president Mas només se solucionarà amb un acord entre el govern d'Espanya i el govern de Catalunya.

Des del PSC fa anys que expliquem la solució i cada dia que passa l´acord per una Espanya federal és més factible.

No hay comentarios: