Sant Cugat, ciutat europea de l’esport

Aquest juliol i agost l'Association for European Capitals and Cities of Sport (ACES) va estar analitzant 'in situ' si Sant Cugat compleix els paràmetres per ser designada Ciutat Europea de l'Esport. Aquesta ha estat una iniciativa impulsada per l'associació Sant Cugat Creix, i que l'Ajuntament de Sant Cugat ha acollit amb entusiasme fins a presentar un projecte a l'ACES. L'Associació Sant Cugat Creix està integrada pel Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat i el Junior FC.

Al marge de si l'ACES ens acaba atorgant la distinció de Ciutat Europea de l'Esport, cal dir que, avui dia, els esportistes de la nostra ciutat i les entitats esportives a les quals representen, així com els esportistes de lleure o els que encara estan en etapa de formació a les nostres escoles, ja poden afirmar que Sant Cugat gaudeix d'una bona salut, tant pel que fa a les disciplines esportives que s'hi practiquen com per les instal·lacions i infraestructures que hi ha a disposició dels seus usuaris.

En aquest primer tram del segle XXI, i partint de la base que sempre tot és millorable, podem dir que tenim una ciutat que fa i gaudeix de l'esport en majúscules. Només cal passejar-la i de tant en tant assistir a les instal·lacions on es practica esport per adonar-te de la quantitat de persones que hi ha, i del nivell que s'exhibeix, en general, en aquelles entitats que competeixen en les seves respectives disciplines.

No cal citar-ne cap perquè són moltes i diverses les entitats esportives registrades al municipi, tant en l'àmbit col·lectiu d'equip com individual, tant de lleure com de competició, i no me'n vull deixar cap.

Si finalment se'ns atorga aquest distintiu, penso que es farà justícia i serà un magnífic reconeixement a l'esport de Sant Cugat, en general, a la vegada que es visualitzarà millor la Ciutat a escala internacional. I això sempre és un bon ajut a la marca StQgat.

Si no se'ns designa, no cal patir gens perquè el fonamental per a nosaltres, és seguir vetllant per continuar contribuint, entre tots, a millorar el nivell general de salut dels ciutadans i les ciutadanes de la ciutat, a través de la cultura de la salut i de l'exercici físic en totes les seves manifestacions.

No hay comentarios: