Hem de tirar endavant

Davant dels darrers fets, els socialistes volem manifestar que en un Estat de dret amb separació de poders cal acatar les decisions judicials tot i que poden ser criticades. La nostra oposició a qualsevol vulneració de la legalitat vigent, començant pels fets de setembre i octubre passats, que ens va portar a l'activació de l'article 155 i conseqüentment al cessament del govern de la Generalitat, al processament dels seus membres i a unes eleccions. No vàrem participar en la votació del Senat i hem rebutjat la seva aplicació malgrat que comprenem com hi hem arribat.

Considerem desproporcionades les mesures cautelars que ha dut a la presó provisional a persones, i el fet que algunes d'elles hagin fugit del país no ajuda a la resta que han donat la cara.

Per la pau social, no calen pancartes a l'ajuntament, ni declaracions incendiàries, apropiacions indegudes dels carrers, ni l'assetjament a persones o partits que només agrada a la meitat. Estem en una societat dividida en dos blocs enfrontats, hem d'endegar un procés de reconciliació i recuperar el que hem perdut fina ara. Aquells que tenen la possibilitat de formar govern, han de proposar a persones que no estiguin afectades judicialment, si no anem cap a unes noves eleccions. Ara l'obstacle ja no és el govern de l'estat.

És un problema polític que només trobarà solució en el marc de la política, a través del diàleg, la negociació, el consens i el pacte. Els socialistes hem proposat formar un govern de concentració, en un moment especialment difícil per a les nostres institucions d'autogovern. Cridem a la calma, la serenor ciutadana i al civisme. Ara no es tracta de qui té la raó.

No hay comentarios: