L'1 de maig tornem a sortir al carrer

El pròxim 1 de maig hem de tornar a sortir al carrer per reivindicar el treball digne. Com cada any hem de reivindicar els drets laborals dels treballadors i treballadores. Aquesta demanda històrica s'ha de fer de manera solidària per aquelles persones que no els tenen garantits, per lluitar contra la precarietat salarial o les mancances existents en cada lloc de treball.

Perquè la crisi econòmica ha deixat pel camí molts dels drets adquirits amb anterioritat, moltes de les conquestes laborals s’han vist reduïdes i escapçades amb l’excusa de redreçar l’economia i afavorir la creació d’ocupació. Hem de recuperar sobretot allò que el govern del Partido Popular ha malmès del mercat laboral i les condicions del món productiu. La darrera reforma no ha capgirat la situació de l’atur per més que ens ho repeteixin i no s’està traduint en una millora dels salaris ni dels llocs de treball, sinó que han estat l’esforç de moltes famílies i pensionistes que han aguantat l’envestida, de moltes treballadores i treballadors, d’una part de l’empresariat tenaç i amb consciència solidària, de les administracions locals posant-se al davant d’aquesta lluita.


Perquè la millor garantia de poder mantenir i millorar el sistema actual de pensions, a part de la seva modificació, és a través de la creació d’ocupació i de treball digne i de qualitat, ben pagat i amb tota la seguretat jurídica possible. I per això ara més que mai ho hem de seguir batallant.

Els socialistes com a partit de classe progressista i d’esquerres, som hereus de les lluites obreres i populars en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores, juntament amb els sindicats hem proposat al llarg de la història mesures per a la millora de la classe treballadora, entesa com s’ha d’entendre al segle XXI. 

Mesures com ara l’aposta per la millora i l'augment del salari interprofessional, i un nou estatut dels treballadors, posant l’accent en la recuperació dels convenis col·lectius com a base de les negociacions i taula de treball on introduir aquestes millores. Cal potenciar les inspeccions de treball davant del frau, no ens podem permetre ni que uns no paguin el que han de pagar ni que altres quedin desprotegits. Hem de ser capaços de trencar el sostre de vidre i superar aquesta desigualtat o bretxa salarial pel sols fet de ser dona, hem d’avançar cap a la plena igualtat. A igual treball igual salari, sense tenir present edat ni sexe. 

Els socialistes també hem impulsat l’anomenat salari de referència a Sant Cugat, a la comarca i a la Barcelona metropolitana, basat en la cistella de la compra per generar la igualtat d’oportunitats davant de l’alça de preus i l’índex del preu al consum. Sabem que la seva implantació és lenta, com la majoria de transformacions, però que a la llarga serà un benefici també com incentiu de l’economia.

Per tot això, i perquè el treball ha recuperat de nou la centralitat del debat públic, és prioritari en l’agenda social, us animo, us animem, a tornar a sortir al carrer el pròxim 1 de maig, a manifestar-nos pels nostres drets, pels drets dels i les treballadores, per fer una societat més justa, més igualitària i més solidària. Contra la precarietat: Treball digne i de qualitat.

No hay comentarios: