Festa Major de tots i per a tots

En aquest últim cap de setmana de Juny se celebra la Festa Major de la nostra ciutat Sant Cugat. Aquest any són quatre dies de festa. Si ens fixem en el programa, trobem bastanta oferta.


Hi ha una pregunta que ens fem els més romàntics de Sant Cugat. Per què hi ha gent de Sant Cugat que no se la fa seva la Festa Major? Quan sabem que és una Festa pagada per tots i que vol ser inclusiva. Segur que coneixem gent que marxa per la Festa Major ja sigui pel soroll, per tenir vacances o perquè les activitats que es fan no són del seu gust.

També crida l'atenció que hi hagi gent de Sant Cugat que es queda per Festa Major però gaudeixi més de les activitats d'altres ciutats veïnes. Tots hem sentit alguna vegada 'els concerts de Rubí són millors que els de Sant Cugat'. Potser és que l'estil d'activitats musicals va cada any en la mateixa línia. Això no vol dir renunciar als grups actuals de música, personalment el grup Buhos és una bona aposta, però també fer una aposta per un grup potent del moment. (Morat, Pablo Alborán, Taburete, algun cantant de l'edició d'OT d'enguany que ha tingut un seguiment descomunal entre el jovent o Álvaro Soler el cantant santcugatenc més internacional i actualment número 1 dels 40 Principales).

Qui sap si algun any amb algun grup dels esmentats anteriorment desfem el mite de què a Sant Cugat no venen grups o cantants de primer nivell i deixem de fer de forasters a altres ciutats.

Quin ha de ser el paper de l'església per la Festa Major? Com totes les festes majors de pobles i ciutats se celebren per la referència d'un Sant, Mare de Déu, etc. en el cas de Sant Cugat per Sant Pere. Ara bé, cal que la missa de Festa Major sigui un acte institucional? El fet d'estar en un Estat aconfessional seria lògic que no entrés com acte institucional, ja que de moment en el 2018 segueix com acte institucional de Festa Major. Des del PSC ja vam manifestar el nostre desacord de mantenir aquest acte institucional. Per aquest motiu des de fa anys els regidors del PSC no han assistit a la missa igual que altres regidors de grups d'esquerres.

Amb aquest article no vull menystenir la feina que es fa en organitzar la Festa Major només són suggeriments per sortir de la zona de comfort de fa anys i buscar nous reptes.

No hay comentarios: