Les piscines de Sant Cugat 'fan aigua'

Sant Cugat té més de 90.000 habitants i uns barris dispersos, i només disposa de dues piscines municipals obertes durant tot l'any, una d'elles al centre per donar cobertura a més de 60.000 persones i l'altra a Valldoreix amb una població potencial de quasi 9.000 persones i dues més durant la temporada d'estiu (a La Floresta i el Parc Central). L'argument que Sant Cugat no necessita piscines perquè tothom en té és més un argument de la dreta o de l'equip de govern que una necessitat real. Hi ha una part important de la població que no en disposa a prop de casa, a més de fomentar un ús irresponsable i poc sostenible d'un recurs tan apreciat com és l’aigua.

Crec que hem de trencar amb aquests tòpics que envolten a la nostra ciutat, com ara que lliguem els gossos amb llonganissa i que tothom té piscina, i dir ben clar per exemple que les 'lamines d'aigua' o els 'basos' de piscina municipals (que així s'anomenen) són insuficients i es troben saturades. I sinó que els hi preguntin als nedadors la incomoditat que és la seva pràctica trobant-se a dos i tres persones per carril de piscina, la incomoditat i les molèsties que això suposa, incrementat per l'ús pels cursos escolars, per adults, o la pràctica esportiva de clubs i/o entitats que també l'utilitzen com ara la sincronitzada o el triatló. I això no vol dir que hem de limitar-ho sinó al contrari, hem de ser capaços d'augmentar el servei i els equipaments, o cercar formules per un aprofitament màxim.


Per això els socialistes, tant en el nostre programa electoral, com en les diferents propostes que hem portat aquest mandat, així com en el pacte de govern trencat, recollíem millores en aquest sentit, creiem que hem de superar aquesta situació, fer una aposta i una inversió en la millora de les piscines existents i d'altres equipaments aquàtics.

Cal donar una empenta a la previsió de curt termini, amb actuacions previstes i que haurien d'haver-se començat ja, com és la cobertura de les piscines del per central i posar fil a l'agulla a l'inici de les obres de la piscina de Mira-sol. I no és que a nivell de responsables polítics o tècnics no sàpiguen de la situació des de fa anys. 

Però cal tenir voluntat política, i una mirada més amplia, donar resposta immediat i planificar a mig i llarg termini tenint present també les demandes i les possibles necessitats dels nous barris en construcció i creixement com per exemple els barris de Volpelleres i Can Mates, així com la històrica demanda del barri de Sant Francesc - Monestir d'una piscina familiar i que ha quedat exclosa del Pla integral de millora del barri, i amb poca voluntat per part del govern a fer-hi front.

Però també cal tenir present altres qüestions que podrien ajudar a millorar el servei existent, com és millorar la connexió en transport públic per una bona accessibilitat a la piscina de Valldoreix del Complex Esportiu, o superar els entrebancs per tal de disposar d'un abonament únic per a l'ús de piscina del centre (ZEM Rambla del Celler) i un cop posat en marxa que també serveixi per l'accessibilitat a la resta de piscines de titularitat municipal.


No hay comentarios: