Del 'francotirador' passant per Franco

En els últims dies ens hem assabentat que hi havia un individu, un 'francotirador', que preparava un pla per atemptar contra el President del Govern Pedro Sánchez. Personatges d'aquests hi ha hagut uns quants al llarg de la història. L'atemptat més famós va ser el del president dels Estats Units J.F. Kennedy que a dia d´avui per alguns va ser una conspiració. Com tants d'altres al llarg de la història com els intents d´atemptar contra Hitler o Franco. Millor no entrar en la conspiració de l'atemptat de Carrero Blanco... Com deia, a Franco també van voler atemptar contra ell membres d´ETA i altres individus, però poc es coneix sobre aquest tema.

Després de fer un repàs de la història, m'agradaria centrar-me en el personatge que volia atemptar contra Pedro Sánchez, Manuel Murillo. Algunes coses es coneixen sobre ell, fill de l'últim alcalde franquista de Rubí, posicionaments d'extrema dreta i aficionat al tir, encara que en això últim, pel que diuen, era bastant mediocre.

L'argument que utilitza Manuel Murillo per assassinar el President Sánchez és que en els propers mesos el Govern Socialista farà l'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos. Un gest que moltes persones d´Espanya i de l'estranger estan esperant, simplement per dignitat a les víctimes represaliades que no han pogut tenir sepultura.

Aquests fanàtics d'extrema dreta que encara queden al nostre país s'equivoquen si creuen que intentant atemptar contra el President del Govern o atacant agrupacions socialistes ens farà canviar d'opinió sobre un tema que ja fa temps que hi hauria d'estar resolt. Potser a aquests fanàtics caldria explicar que ja fa 40 anys que estem en Democràcia i les coses han canviat.

Francesc Aguilà

No hay comentarios: