Estimat Nadal, fins l'any que ve!

Ja ha passat l'estimat Nadal. Una època on la majoria de sociòlegs, psicòlegs i escriptors d'articles centren la seva anàlisi en les compres, els regals, els excessos i el consumisme. Doncs ho sento, però em nego a compartir que el Nadal és només això... Em nego a només fixar-me en aquestes pràctiques, ja que no totes ni tots el gaudim només d'aquesta manera. El Nadal també és família, amics i retrobaments, llums al carrer, riures, cançons i balls.

En si, el Nadal és una forma cultural, una tradició que s'ha transmès de generació en generació fins als temps actuals. És cert que aquesta tradició ha anat canviant i s'ha anat transformant en alguna cosa cada vegada més comercial, però no només és així i de fet cada cop som més els que som conscients d'aquesta realitat i tot i que és pràcticament impossible fugir d'aquesta societat consumista intentem gaudir d'aquell Nadal de veritat.

La millor manera de demostrar l'estima als teus no és fer grans regals, no és gastar quantitats desproporcionades en loteria, no és gastar grans quantitats de diners en dinars o comprar més roba de la necessària per estar ben elegants i macos en les trobades nadalenques. El Nadal no és només comprar el millor calendari d'Advent pels nostres fills, ni el millor arbre de Nadal i el gran pessebre.... Els nostres fills no gaudeixen més per pensar que tenen l'arbre de Nadal més gran i més maco, ni el pessebre amb les figures de més qualitat.... Els nostres fills gaudeixen de la il·lusió de fer-ho tots junts, en família...

El veritable regal de Nadal no és aquell mòbil d'última generació, ni aquella joguina que parla, balla i fins i tot salta sola. El millor regal de Nadal és valorar el que tenim i aprofitar-ho, gaudir cada dia del somriure i la il·lusió de la nostra gent, fer activitats plegats, recuperar les tradicions familiars i recordar els que ja no hi són... Per a mi això també és el Nadal. I és que al final, si reflexiones, ets conscient que no hi ha millor regal que compartir temps amb els teus perquè aquests sí que hi són sempre. Aquests sí que no marxaran mai. Ells sí que són màgia.

Si bé és cert i important fer reflexionar sobre les raons per les quals en la nostra societat s'han anat imposant costums que no són més que pur consumisme i negoci, no ens podem centrar únicament en aquesta lectura tan crítica i negativa. També segueix existint un Nadal com una època especial i no només pels esperats regals sinó per ser una època en què les famílies es reuneixen i els que viuen fora tornen a casa. Al final, el Nadal és el que tu vulguis que sigui i, per a mi, el Nadal és molt més que consumisme.

No hay comentarios: