L'ombra del PAV3

Recentment hem sabut la resolució de la sentència sobre el 'cas Palau' i malauradament la nostra ciutat tornar a sortir lligat a un cas de corrupció pel qual queda demostrat que es va finançar de manera il·lícita l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya. Lamentem els danys a la imatge de la ciutat que ha generat aquesta corrupción.
La sentència demostra que el sobrecost que hi ha va haver-hi en la construcció del PAV3 coincideix amb una donació de l'empresa Ferrovial a la fundació Trias Farga, fundació lligada aleshores a CDC. Ara ja no existeixen amb el mateix nom ni la fundació ni el partit, han volgut esborrar i extreure les culpes dels antics gestors de les dues entitats, però hi ha memòria i proves judicials, amb noms i cognoms, alguns amb sentència a sobre, altres tan sols citats.                                                                                                                                                                     No és coherent ni just que la ciutadania carregui amb aquesta llosa sobre el seu municipi. Demanem
que no s'aturi la investigació i que la justícia acabi determinant les responsabilitats polítiques i econòmiques si s'escauen. Proposem que l'Ajuntament demani aquestes responsabilitats econòmiques a l'empresa Ferrovial i demani també responsabilitats polítiques dels que varen ser en aquell moment els responsables polítics de la gestió local i a nivell de direcció a Convergència Democràtica de Catalunya, si s'escau, i que sigui subsidiàriament el PDeCAT qui ajudi a depurar aquestes responsabilitats i demani perdó pel mal realitzat a Sant Cugat. Alguns dels seus membres i actors en el moment dels fets encara estant en actiu i és necessari aquest aclariment.

Els socialistes de Sant Cugat no deixarem passar cap oportunitat perquè es pugui aclarir qualsevol dubte, serem impecables amb la corrupció i hi farem front, lluitarem perquè cada euro de la nostra ciutat quedi justificat la seva despesa. S'ha de compensar d'alguna manera aquest sobrecost il·lícit de l'obra si es demostra que les certificacions no s'ajusten a la realitat constructiva i el seu desviament a la fundació i finalment a la mateixa Convergència, demostrat per sentència.

Ens sumem, doncs, a la demanda de la societat civil i de la resta de partits que així ho han expressat, per clarificar la veritat i eradicar la corrupció de les nostres institucions i prevenir les possibles males actuacions i mala praxi de la gestió pública en el present i el futur.

No hay comentarios: