Feminisme

El feminisme és una lluita social que comença des d'una mateixa i acaba amb la lluita col·lectiva que entre totes (i tots aquells que vulguin acompanyar-nos) lluitem contra el capitalisme patriarcal que ens reprimeix dia a dia i ens fa callar per por que la dona pugui algun dia tenir les mateixes oportunitats que un home. Aquell dia, de moment utòpic, farà que el món obri els ulls i vegi la injustícia que hem viscut i vivim dia rere dia pel simple fet d'haver nascut dones.

El dia 8 de març és una jornada feminista a tot el món i commemorem el Dia de la dona treballadora, aquella dona que actualment en el nostre país cobra un 23,25% menys que un home, el que representa aproximadament uns 6.000 euros menys per exactament la mateixa feina.


No només és la diferència salarial que patim, també són les 67 dones mortes aquest passat 2017 i que cada vuit hores una dona és violada en el nostre país. Per tant, aquest 8 de març és necessari fer la vaga i és necessari sortir a reivindicar millores per canviar un país governat per homes.

Ser feminista i ser dona és i serà inevitable. No deixem que ens callin.

Des de la JSC de Sant Cugat hem preparat una taula rodona dimecres 7 de març, a les set de la tarda, a la seu del PSC Sant Cugat, amb la participació de Dolors Renau, expresidenta de la Internacional Socialista de les dones; Elena Vila, membre de l’executiva local del PSC Sant Cugat, i jo mateixa, com a membre de la JSC Sant Cugat.

No hay comentarios: