Zona de vianants. La solució?

Arribarà el dia en què no circulin vehicles en el carrer de Francesc Moragues o l'avinguda de Rius i Taulet?

En els darrers vint anys hem vist una evolució molt important de l'entorn urbà del centre de Sant Cugat. Hi ha hagut canvis, molts canvis. Per exemple la plaça d'Octavià que ara és de vianants fa uns anys era totalment diferent, pocs vianants i molt trànsit de vehicles, no tenia res a veure el que és ara. De la mateixa manera que la plaça de Sant Pere. En inicis del segle XXI hi ha hagut una nova redefinició del centre. Passant a ser un espai on convivien al mateix temps vianants i vehicles a ser una zona pràcticament exclusiva per als vianants amb l'excepció dels veïns amb pàrquing a la zona restringida al trànsit.

Des de fa uns mesos ha entrat en el debat municipal la futura zona de vianants de l'avinguda de Cerdanyola. En aquest debat podem trobar diferents opinions dels veïns afectats. Hi ha veïns que veuen bé que es faci una zona de vianants seguint l'eix comercial, però hi ha d'altres que s'hi oposen totalment amb els arguments de què perjudicarà el comerç del barri del Monestir i hi haurà problemes d'aparcament. Per part de l'Ajuntament hi ha un projecte d'avançar cap a una zona de vianants i podem veure que ja s'ha fet un pas important en la vianantització del carrer de la Creu que és la continuació de l'avinguda de Cerdanyola.

De moment continua el debat entre les persones afectades, veïns, comerciants i Ajuntament. Veurem l'Avinguda Cerdanyola sense cotxes? Una pregunta que s'haurà de contestar en els pròxims mesos.

La gran pregunta: Arribarà el dia en què no circulin vehicles en el carrer de Francesc Moragues o l'avinguda de Rius i Taulet? Si això passa abans s'haurà fet una tasca important de conscienciació sobre l'ús del vehicle.

No hay comentarios: