Els nyaps de Sant Cugat

El reporter va preguntar a tres senyores: Per què té fama de pijo el poble? La resposta va quedar una mica enlaire

El passat dimecres dia 7 de desembre en el programa APM de TV3 i concretament en la secció del "Olé tu" la ciutat de Sant Cugat va ser la protagonista, el reporter en Peyu va ensenyar alguns dels nyaps que hi ha a la nostra ciutat. Entre els quals no va faltar el semàfor a terra del pas de vianants a la plaça quatre cantons.


 El programa va començar parlant sobre un àmbit tan abundant com són els parcs i jardins. És evident que hi ha molta zona enjardinada que no està en les millors condicions, i aquí van anar a parar, per demostrar la poca per no dir cap resta de gespa d'alguns dels nostres parcs i jardins.

La següent de les pífies va ser la col·locació de dues fonts enganxades literalment, òbviament el reporter juntament amb una altra persona van escenificar el problema de beure aigua a la vegada dues persones. Sobre les columnes que van sortir en el reportatge i que no tenen una base no entraré a valorar, ja que no sóc arquitecte, inclús hi ha dubtes que sigui una pífia, encara que sembli extravagant.

Van sortir uns senyals per conduir pintades a terra, la veritat és que eren d´un altre planeta. Hi havia escrit un senyal de STOP al revés, és a dir, POTS, inclús un senyal de velocitat que indicava 33 quilòmetres per hora. Pel que sembla no és una zona molt transitada per sort, estaria bé saber on és per passar-hi i veure de prop els senyals.


Durant el programa va arribar al moment de la pregunta màgica, aquella pregunta que a tothom li fan quan diu que és de Sant Cugat. El reporter va preguntar a tres senyores: Per què té fama de pijo el poble? La resposta va quedar una mica enlaire.

Finalment el moment estrella va ser l'escenificació del reporter juntament amb les tres senyores en el pas de vianants amb els llums a terra. La veritat que es van posar en la pell d´aquelles persones que van amb el mòbil i ho van fer molt bé, ja que el semàfor està fet per les persones que van mirant el mòbil. Quan van creuar la conclusió que van treure tant les senyores com el reporter va ser que aquell semàfor era una xorrada, un comentari molt expandit entre els veïns i veïnes.

Totes aquestes pífies que hi surten en el programa, que tampoc són tantes, ha de servir per recapacitar i pensar si necessitem tanta zona enjardinada o per exemple un semàfor a terra per la gent que va mirant el mòbil.

Dit això i quan falta una setmana per Nadal, Bon Nadal a tots els santcugatencs i santcugatenques.

Francesc Aguilà


Article original : http://www.totsantcugat.cat/opinio/els-nyaps-de-sant-cugat-65118102.html

No hay comentarios: